'Monster in goal': PSV versterkt zich definitief met Argentijn Benítez

'Monster in goal': PSV versterkt zich definitief met Argentijn Benítez

21 June - 10:31 Laatste update: 10:37
202

PSV heeft zich definitief versterkt met Walter Benítez. De 29-jarige doelman komt transfervrij over van OGC Nice en tekent een contract tot de zomer van 2025 in het Philips Stadion, zo maken de Eindhovenaren bekend.

PSV stelt Benítez voor als 'een monster in goal'. Directeur Voetbalzaken John de Jong is enthousiast over de kwaliteiten van de 1.91 meter lange sluitpost en legt uit waarom hij is aangetrokken. "Walter is een zeer ervaren keeper die zich op hoog niveau en voor langere tijd heeft bewezen. Hij heeft bijna tweehonderd wedstrijden voor Nice gespeeld en was er geregeld aanvoerder."

"Onze scouting zag hem al op jonge leeftijd spelen in Argentinië en is hem blijven volgen toen hij naar Europa vertrok", vervolgt De Jong. "Omdat we wisten dat zijn contract na dit seizoen afliep, hebben we de laatste maanden erg veel tijd en energie in zijn komst gestoken. Toen duidelijk was dat hij open stond voor een transfer naar PSV hebben we direct doorgepakt."

Ook trainer Ruud van Nistelrooy toonde zich maandag al gelukkig met de komst van Benítez. "Het is fantastisch voor ons. Het is een echte prof, een winnaar. Daarnaast heeft hij voetbalkwaliteiten, naast zijn keeperskwaliteiten. Het is een allround-keeper op een heel hoog niveau."

Met de komst van Benitez hoopt PSV dat de rust terugkeert tussen de palen. Het afgelopen seizoen konden Joël Drommel en Yvon Mvogo niet aan de verwachtingen voldoen. Drommel is komend seizoen de tweede keus, terwijl aanwinst Boy Waterman de derde keeper wordt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s