'Zahavi is na PSV exit weer onder de pannen: spits gaat naar Zuid-Amerika'

'Zahavi is na PSV exit weer onder de pannen: spits gaat naar Zuid-Amerika'

21-06-2022 14:58
24

Eran Zahavi is na zijn vertrek bij PSV bijna weer onder de pannen. De Israëlische spits gaat naar alle waarschijnlijkheid een contract tekenen bij het Braziliaanse Botafogo.

Braziliaanse media, waaronder LANCE!, maken melding van de naderende deal tussen Zahavi en Botafogo. Club en speler zijn al langer met elkaar in onderhandeling, maar nu moeten alleen nog de laatste bureaucratische details in orde worden gemaakt. Zahavi zou al een contract hebben ontvangen van zijn toekomstige werkgever.

Bij Botafogo is men nog voorzichtig, maar intern heerst er enthousiasme over de komst van Zahavi. De oud-PSV'er is al maandenlang de topprioriteit van de Brazilianen. Zahavi gaat naar verluidt voor anderhalf jaar tekenen in Zuid-Amerika. Hij is wel pas vanaf 18 juli speelgerechtigd: eerder mag Botafogo Zahavi niet inschrijven. Dat terwijl het seizoen in Brazilië nu in volle gang is.

De 34-jarige aanvaller stond in de afgelopen twee seizoenen onder contract bij PSV, dat hem in die tijd een vorstelijk salaris betaalde. In 79 officiële duels was Zahavi goed voor 37 goals en 16 assists bij PSV.