Sensationeel: Fortuna stunt en haalt Yilmaz (36) voor vijf jaar naar Sittard

Sensationeel: Fortuna stunt en haalt Yilmaz (36) voor vijf jaar naar Sittard

21 June - 15:00 Laatste update: 15:29
237

Groot nieuws uit Limburg: Fortuna Sittard heeft Burak Yilmaz definitief binnen. De eredivisionist pikt de ervaren Turkse spits transfervrij op bij Lille OSC. Yilmaz tekent voor in totaal vijf jaar bij Fortuna, waarvan twee jaar als speler.

De komst van Yilmaz mag gerust nu al als één van de grootste verrassingen van deze transferwindow worden bestempeld. De internationaal bekende aanvaller tekent voor vijf seizoenen in Sittard, waarvan twee als speler. In de drie jaren daarna zal Yilmaz zich gaan richten op het trainersvak.

"Dit is een prachtige dag voor Fortuna Sittard, dat we een speler met deze status weten vast te leggen", reageert technisch directeur Sjoerd Ars vol trots op de clubsite. "Burak is ondanks zijn leeftijd nog enorm fit en gretig. We zijn er ook van overtuigd dat hij met zijn ervaring van meerwaarde gaat zijn voor ons, zowel op als buiten het veld."

Het is dus de bedoeling dat Yilmaz zijn glansrijke loopbaan in Nederland gaat afsluiten. De 77-voudig Turks international kwam naast Lille in het verleden ook uit voor Besiktas, Fenerbahçe, Trabzonspor, Galatasaray en Beijing Guoan. Yilmaz begint bij Fortuna aan zijn derde buitenlandse avontuur.

Ruim een jaar geleden deed Yilmaz veel Nederlanders nog pijn door een hattrick te maken tegen Oranje. Het Nederlands elftal ging daardoor met 4-2 onderuit op bezoek bij Turkije. In het afgelopen Champions League-seizoen liet de routinier zich ook zien met treffers tegen Red Bull Salzburg, VfL Wolfsburg en Chelsea.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s