'NEC zwaait Bony uit en strikt bekende van Dordrecht en Den Bosch als opvolger'

'NEC zwaait Bony uit en strikt bekende van Dordrecht en Den Bosch als opvolger'

21-06-2022 16:26
23

NEC gaat niet verder met Wilfried Bony. De 33-jarige Ivoriaan krijgt geen nieuw contract, meldt de Gelderlander. De Nijmegenaren hebben zijn opvolger al bijna binnen: Pedro Marques gaat aan de slag in De Goffert.

Bony, die een succesvol verleden heeft bij rivaal Vitesse, ging eind januari verrassend aan de slag bij NEC, maar dat werd bepaald geen succes. De spits kampte voornamelijk met blessures. Zo moest hij tijdens zijn debuut al na twintig minuten naar de kant en liep hij aan het einde van het seizoen opnieuw een langdurige kwetsuur op. Uiteindelijk bleef het daardoor bij twee korte invalbeurten.

Het is geen verrassing dat NEC niet langer in zee gaat met Bony. De sterke aanvaller moet worden opgevolgd door Marques, een 24-jarige Portugees. Hij mag ondanks een doorlopend contract transfervrij vertrekken bij Sporting Portugal, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Famalicão. Voor die club kwam Marques in elf duels in de Portugese competitie niet tot scoren. 

Marques gaat tot medio 2025 tekenen bij NEC, weet de Gelderlander. Hij is geen onbekende op de Nederlandse velden. In het seizoen 2019/2020 speelde hij op huurbasis voor FC Dordrecht en FC Den Bosch. In 28 wedstrijden scoorde hij veertien keer in de Keuken Kampioen Divisie.

Naast Bony ontbreken ook Jonathan Okita, Cas Odenthal en Javier Vet woensdag op de eerste training van NEC. Het trio beschikt eveneens over een aflopend contract. NEC deed Okita en Odenthal een aanbieding, maar zij willen niet verlengen.