Jansen bevestigt AZ-interesse: 'Dat maakt Odgaard extra interessant'

Jansen bevestigt AZ-interesse: 'Dat maakt Odgaard extra interessant'

21-06-2022 16:53 Laatste update: 17:08
15

AZ geeft gas voor Jens Odgaard, zo wist VoetbalPrimeur eerder op dinsdag te melden. Trainer Pascal Jansen van de Alkmaarders erkent dat de Deen een interessante speler is.

AZ-directeur Max Huiberts is op het vliegtuig naar Italië gestapt om met Sassuolo te praten over Odgaard. De 23-jarige aanvaller moet de concurrentie aangaan met Vangelis Pavlidis. "Vangelis heeft zijn sporen inmiddels verdiend en hij heeft aangetoond qua persoonlijkheid en spelopvatting bij onze manier van voetballen te passen. Dan ga je daarnaast kijken of er spelers zijn die het profiel op een andere manier kunnen invullen. Met meer diepgang en snelheid", zegt Jansen tegen Voetbal International.

"Of Odgaard in dat profiel past? Die zou daar goed kunnen spelen, ja", gaat de coach verder. "En zoals ik hem heb leren kennen in de Eredivisie, kan hij op meerdere posities voorin uit de voeten. Dat maakt hem extra interessant voor een club als AZ. Nu zal moeten blijken of Jens een optie voor ons is of niet."

Odgaard maakte het afgelopen seizoen een sterke indruk op huurbasis bij RKC Waalwijk. In dertig wedstrijden scoorde hij acht keer en gaf hij zes assists.