Rel rond aanvoerderschap De Vrij: 'Hebben hier miljoenen verdiend voor Feyenoord'

Rel rond aanvoerderschap De Vrij: 'Hebben hier miljoenen verdiend voor Feyenoord'

22 June - 08:52
55

Jordan Kroon beheert sportschool House Of Champions in Rotterdam, waar de nodige Feyenoord-spelers en andere atleten aan hun fysiek werken. Dat leverde ooit een rel op, toen Feyenoord erachter kwam dat Stefan de Vrij buiten de club om voor zichzelf trainde.

De zaak kwam aan het rollen toen de vader van Kroon een groep fysiotherapeuten ontving: één van hen werkte voor Feyenoord. "Die keek op een gegeven moment omhoog en zag het shirt van Stefan hier aan de muur hangen. Die is de volgende ochtend naar het kantoor van Ronald Koeman (de toenmalige trainer, red.) gerend", klinkt het in Voetbal International. "Als die gozer die cursus bij mijn vader niet had gedaan, zou Feyenoord nu nog niet hebben geweten wie hier allemaal traint."

De Vrij moest uiteindelijk zijn aanvoerdersband inleveren. "Je kent 'm, doodeerlijke jongen, hij gaf alles toe. En wat gebeurt er, ze pakten zijn aanvoerdersband af! Als ik nou een bedrijf heb en mijn personeel doet extra cursussen om beter te worden en die betalen ze ook nog zelf. Dan was ik toch de gelukkigste baas ter wereld?", spreekt Kroon zijn verbazing uit. "Als ik Feyenoord was, had ik gezegd: misschien niet tof dat je dit achter onze rug hebt gedaan, maar je hebt je zo goed ontwikkeld, wie zijn die gasten en kunnen we in gesprek? In plaats daarvan zijn ze in de voetballerij allemaal bang voor hun baantje."

Ook spelers als Ron Vlaar, Tyrell Malacia, Lutsharel Geertruida en Orkun Kökcü wisten of weten hun weg naar de sportschool te vinden. "De jongens zeggen tegenwoordig gewoon dat ze bij ons voor zichzelf trainen. Dat durfden spelers voorheen niet. Ze hebben het nu ook gemeld bij de club." Vlaar en De Vrij gingen al voor miljoenen de deur uit, het zelf opgeleide drietal lijkt op korte of lange termijn ook toptransfers te maken. "We hebben hier miljoenen verdiend voor Feyenoord", stelt Kroon.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s