'Ajax en Dortmund mondeling akkoord over Haller: transfersom ligt op straat'

'Ajax en Dortmund mondeling akkoord over Haller: transfersom ligt op straat'

22 juni - 10:05 Laatste update: 11:51
214

Niets staat de overstap van Sébastien Haller nog in de weg, melden De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. Ajax en Borussia Dortmund zijn mondeling akkoord over de transfersom.

Haller (28) meldt zich donderdag in Dortmund voor de medische keuring. Na het mondelinge akkoord tussen de clubs moeten de afspraken alleen nog op papier worden gezet. Bij de nummer twee van Duitsland ligt een vierjarig contract klaar voor de spits.

Ajax is volgens De Telegraaf en het Algemeen Dagblad akkoord gegaan met een bod van 31 miljoen euro en vier miljoen aan gegarandeerde bonussen. Dortmund bood eerder 33 miljoen euro. Haller maakte anderhalf jaar geleden voor 22,5 miljoen - een Amsterdams record - de overstap van West Ham United naar Ajax.

De complete Haller-deal tussen Ajax en Dortmund hing sinds zondag in de lucht. Hij stapt naar alle waarschijnlijkheid donderdag in het vliegtuig vanaf zijn vakantie-adres in Parijs om zijn overstap af te ronden.

Haller maakte in totaal 47 goals voor Ajax, waaronder elf in het voorbije Champions League-seizoen. Ook werd hij topscorer van de Eredivisie. De kans is groot dat Ajax met de Haller-miljoenen de transfermarkt op gaat. Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur) en Brian Brobbey (RB Leipzig) staan bovenaan de verlanglijst.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie