'Ajax en Tottenham Hotspur naderen akkoord over transfer van Bergwijn'

'Ajax en Tottenham Hotspur naderen akkoord over transfer van Bergwijn'

22 juni - 19:20 Laatste update: 19:35
332

Ajax en Tottenham Hotspur naderen een akkoord over de transfer van Steven Bergwijn, meldt The Athletic. De vleugelaanvaller moet de eerste zomerversterking gaan worden.

Zoals Telegraaf-journalist Mike Verweij al meldde lijkt Ajax het transferrecord te breken voor Bergwijn, hoewel niet precies duidelijk is hoeveel de Amsterdammers voor hem zullen betalen en hoe de bonusconstructie eruit ziet. Het transferrecord staat nu nog op naam van Sébastien Haller, die Ajax 22,5 miljoen euro kostte. Het bedrag voor Bergwijn zal oplopen richting de 25 miljoen euro.

Goed geïnformeerde bronnen melden aan deze website dat het nog een kwestie van details is en Bergwijn inderdaad hard op weg is naar Ajax. Na zijn vakantie zal hij aansluiten in Amsterdam, mochten de clubs er inderdaad uitkomen. Bergwijn kan bij Ajax een contract voor vijf seizoenen tekenen.

Met het vastleggen van Bergwijn slaat Ajax een eerste belangrijke slag op de transfermarkt. De club hoopt ook Brian Brobbey langer in Amsterdam te houden. Ajax gaat binnenkort weer met hem in gesprek. Op sociale media circuleert ook de naam van Ilaix Moriba, maar onduidelijk is hoe serieus die interesse is. RB Leipzig heeft tot nu toe nog geen bod van Ajax ontvangen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!