'Bijna zeker dat Bergwijn naar Ajax gaat, Amsterdammers verbreken transferrecord'

'Bijna zeker dat Bergwijn naar Ajax gaat, Amsterdammers verbreken transferrecord'

22 June - 16:13 Laatste update: 22 June - 16:13
328

Clubwatcher Mike Verweij weet het zo goed als zeker: Steven Bergwijn gaat een transfer maken naar Ajax. De Amsterdammers zullen het eigen transferrecord verpulveren om de transfer te verwezenlijken. Het kan echter wel nog even duren voordat de komst van Bergwijn officieel gemaakt wordt.

In de studio van De Telegraaf komt Verweij met een update over Bergwijn. "Dat hij komt, durf ik nu wel bijna met zekerheid te zeggen. Schreuder wil hem echt heel graag hebben en Ajax gaat zijn eigen transferrecord verbreken: ze zullen fors over het bedrag van 22,5 miljoen heengaan om Bergwijn binnen te halen."

Momenteel is Sébastien Haller de recordaankoop van Ajax, maar hij staat juist op het punt om te vertrekken. De afwikkeling van de Bergwijn-transfer lijkt iets meer tijd in beslag te gaan nemen. "Dat heeft met meerdere factoren te maken", stelt Verweij. "Daniel Levy, de eigenaar van Spurs, is een hele moeilijke onderhandelaar. Ook lijkt het boekhoudkundig interessant voor Ajax om de deal over 1 juli heen te tillen. Dan begint namelijk een nieuw boekjaar, dus dan kan je betere cijfers schrijven. Ik denk dat de fans nog wel even geduld moeten hebben voordat Bergwijn komt."

Als de transfer definitief wordt, keert Bergwijn na 2,5 jaar weer terug in Nederland. Voor zijn overstap naar Engeland was de linksbuiten nog speler van PSV. De Eindhovenaren ontvingen dertig miljoen euro van Tottenham Hotspur voor Bergwijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s