De Wit op de eerste training: Ik ben gehaald voor de linksbackpositie

De Wit op de eerste training: "Ik ben gehaald voor de linksbackpositie"

22 juni - 22:30
48

Mees de Wit had het goed naar zijn zin op de eerste training van AZ. De linksback moet voor een basisplaats concurreren met Milos Kerkez. Óf met Owen Wijndal, als die blijft.

De Wit maakte voor ruim twee miljoen euro de overstap van PEC Zwolle. Dinsdag stond hij voor het eerst op het trainingsveld. Is De Wit gehaald als opvolger of als concurrent voor Kerkez en Wijndal? "Tja, een beetje er tussenin. We weten nog niet wat Owen gaan doen. Ik ben gehaald voor de linksbackpositie", zegt De Wit tegen ESPN.

Trainer Pascal Jansen geniet ondertussen met volle teugen dat hij drie volwaardige linksbacks tot zijn beschikking heeft. "Hoe mooi is dat. Als ze alledrie blijven, zijn het ook concurrenten. Als Owen toch een stap maakt, gaan Milos en Mees met elkaar aan de slag."

De Wit draagt dezelfde achternaam als Dani de Wit, maar ze zijn geen familie van elkaar. "We hebben lang samengespeeld bij Ajax. Het is leuk dat ik weer met hem kan spelen. Ik heb hem veel assists gegeven, hij kopte ze lekker in. Een goede tijd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s