Done deal: PSV maakt ook komst van Hoever bekend

Done deal: PSV maakt ook komst van Hoever bekend

23 June - 09:05 Laatste update: 09:22
246

PSV voegt Ki-Jana Hoever per direct toe aan de selectie. De club huurt de twintigjarige verdediger voor één seizoen van Wolverhampton Wanderers, melden de Eindhovenaren donderdag. 

Hoever wordt zonder optie tot koop gehuurd. De Nederlander zat bij de Premier League-club voornamelijk op de bank, aangezien Nelson Sémedo als wingback de voorkeur kreeg. 

Directeur Voetbalzaken John de Jong legt uit waarom hij Hoever zo snel mogelijk aan de selectie van PSV wilde toevoegen. "We huren Ki-Jana omdat we overtuigd zijn van zijn kwaliteiten en het van doorslaggevend belang vinden dat hij al vroeg in de voorbereiding aansluit. Een huur met koopoptie was voor Wolverhampton op dit moment onbespreekbaar", laat hij weten op de clubsite. "Zij hebben nog maar kort geleden een fikse transfersom voor Ki-Jana betaald. Wij wilden het risico tot wekenlange onderhandelingen niet lopen en hebben daarom snel gehandeld."

PSV ziet in Hoever voornamelijk een rechtsback. "Hij heeft ontzettend veel talent en niet voor niets op jonge leeftijd al tientallen wedstrijden in de Premier League gespeeld", vervolgt De Jong. "Hij krijgt de kans om zich bij PSV als rechtervleugelverdediger door te ontwikkelen. Dat is in onze ogen zijn sterkste positie."

Hoever is de derde aanwinst van PSV deze zomer, na doelmannen Walter Benítez en Boy Waterman. Het is niet de verwachting dat het daar bij blijft. Zo gaat de Nederlandse topclub vol voor de terugkeer van Luuk de Jong en zijn ook de Brazilianen Marlon en Savinho in beeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s