Vriends dacht al afscheid van Sparta te hebben genomen: 'Eén been in Australië'

Vriends dacht al afscheid van Sparta te hebben genomen: 'Eén been in Australië'

23 June - 12:34
13

Bart Vriends was deze zomer heel dicht bij een vertrek bij Sparta. De ervaren verdediger stond met één been in Australië, zo vertelt hij in gesprek met RTV Rijnmond.

"Ik zal eerlijk dat ik wel een beetje toe was aan verandering. In het leven, en ook in het voetbal. Dat is niet echt gelukt als je bijtekent bij Sparta", lacht Vriends. "Maar op de achtergrond speelt mee dat we een nieuwe technisch directeur en een nieuwe trainer hebben én we krijgen een nieuwe grasmat", doelt hij op het feit dat de Rotterdammers de kunstsprieten inruilen voor groen gras. "Dat is toch wel lekker. Dat geeft in ieder geval een gevoel van verandering."

Vriends geeft toe dat het desondanks een moeilijke keuze was om zijn contract te verlengen op Het Kasteel. "Ik heb hier een schitterende tijd achter de rug, dacht ik. We gaan eens kijken of er in het buitenland iets te halen is, dat is een langgekoesterde wens. Maar dat viel niet mee. Ik heb specifieke wensen en wat daar binnen kwam vond ik wel tegenvallen. Ik stond eigenlijk met één been in Australië, maar zij zeiden mij op het laatste moment af."

"Op de valreep kwam nog iets anders interessants voorbij, maar Sparta had best wel een stevig ultimatum gesteld", vervolgt Vriends. "Op een gegeven moment moest ik de knoop doorhakken. Het was best vaag, dus moest ik gewoon de keuze maken om hier te blijven. Ik voel me hier thuis en gewaardeerd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s