'Heb lastig jaar achter de rug: zal niet vanaf begin spelen bij Ajax, dat weet ik'

'Heb lastig jaar achter de rug: zal niet vanaf begin spelen bij Ajax, dat weet ik'

23 June - 19:50 Laatste update: 19:56
44

Ajax is donderdag begonnen aan de voorbereiding en dat was voor Remko Pasveer, Kik Pierie, Sontje Hansen en Youri Regeer reden om vooruit te blikken op het nieuwe seizoen. Eerstgenoemde zit in de laatste fase van zijn herstel, terwijl Pierie, Hansen en Regeer op speeltijd hopen.

Pasveer moest de laatste maanden van het afgelopen seizoen missen vanwege een gebroken vinger. Toch is hij nog altijd niet helemaal hersteld. "Vrijdag word ik weer geopereerd", vertelt de goalie op de eerste dag van de voorbereiding tegen de clubkanalen. "Dan worden de pinnetjes eruit gehaald. Daarna is het als het goed is alleen wondherstel en kan ik mijn vinger zo snel mogelijk weer op kracht laten komen."

Ook Pierie laat zijn gezicht weer zien op De Toekomst. De verdediger werd de afgelopen twee jaar verhuurd aan FC Twente, maar kwam vorig seizoen om verschillende redenen amper in actie. "Ik heb een lastig jaar achter de rug", zegt Pierie. "Gelukkig is dat voorbij: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ik ben blij om hier weer te zijn. Ik sta er wel realistisch in: ik zal niet zomaar vanaf het begin gaan spelen, dat besef ik ook wel. Ik wil gewoon elke minuut pakken die ik kan pakken en zo veel mogelijk ritme opdoen. We gaan zien hoe ver we gaan komen."

Jong Ajax-spelers Hansen en Regeer hebben bij de start van de nieuwe voetbaljaargang duidelijke ambities. "Ik ben nu twintig, dus mijn doel is natuurlijk wel om naar Ajax 1 te gaan", vertelt eerstgenoemde. Regeer: "In de voorbereiding gaan we kijken hoe het gaat. Als ik geen minuten maak bij het eerste, kan ik dat altijd nog bij Jong doen. Ik hoop op zo veel mogelijk minuten in het eerste."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s