'Ik heb nu een lager vast salaris en zal zelf moeten bijverdienen als ik fit ben'

'Ik heb nu een lager vast salaris en zal zelf moeten bijverdienen als ik fit ben'

24 June - 07:29 Laatste update: 07:43
35

Hoe meer hij speelt, hoe beter hij verdient: Wout Brama beschikt dit seizoen over een prestatiecontract bij FC Twente. De 35-jarige middenvelder kwam er zelf mee.

Door een slepende blessure kwam hij vorig seizoen niet verder dan negen wedstrijden, maar de routinier is weer fit en voelt zich klaar om te bewijzen dat hij nog niet uitgevoetbald is. Hij heeft zijn aflopende contract op eigen verzoek laten verlengen via een bijzondere constructie: hoe meer Brama speelt, hoe meer hij verdient.

"Dit had ik bij geen andere club gedaan", vertelt de middenvelder, die ook in de belangstelling stond van een andere Eredivisie-club, aan TC/Tubantia. "Maar ik ben een tijd geblesseerd geweest, dan moet je reëel zijn en op een andere manier meedenken met de club. Ik heb nu een lager vast salaris en zal zelf moeten bijverdienen als ik fit ben."

Jan Streuer, technisch directeur van Twente, was bereid mee te denken met Brama. "Bij iedere andere speler die zo lang geblesseerd was geweest, hadden we normaal gesproken een andere afweging gemaakt. Maar Wout is een icoon van de club en verdient een andere behandeling."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s