Schreuder: 'Na 4,5 jaar dezelfde trainer is het belangrijk daarin te verversen'

Schreuder: 'Na 4,5 jaar dezelfde trainer is het belangrijk daarin te verversen'

24-06-2022 13:56
125

Alfred Schreuder benadrukt dat het roer niet volledig omgaat bij Ajax nu hij het stokje heeft overgenomen van Erik ten Hag. De nieuwe trainer van de Eredivisie-kampioen denkt dat er op het trainingsveld meer verandert dan daadwerkelijk in wedstrijden.

"Ik denk niet dat er grote verschillen zullen plaatsvinden. De manier van spelen zal bijna identiek zijn", zegt Schreuder tegen ESPN. "Het is ook afhankelijk van hoe onze groep eruit gaat zien, maar het is niet zo dat we een totaal ander spel zullen gaan spelen met Ajax dan Erik. Iedere trainer heeft zijn eigen dingen, maar als je naar vorig seizoen kijkt zijn er heel veel goede dingen gebeurd. Op het einde was het wat minder, maar qua winnaarsmentaliteit was het nog heel goed."

Schreuder vindt wel dat verandering van spijs doet eten, maar daarmee doelt hij vooral op de trainingsvormen. Mede daarvoor heeft hij Matthias Kaltenbach gestrikt van Hoffenheim. "Hij is enorm creatief en heeft heel veel variatie in zijn oefenstof. Het is denk ik wel belangrijk als je 4,5 jaar een bepaalde trainer hebt gehad, dat je daarin iets probeert te verversen. Het idee is hetzelfde, maar het heeft net een ander tintje."

Kaltenbach moet Schreuder gaan ondersteunen, samen met Michael Reiziger en Richard Witschge. Winston Bogarde is vertrokken. "We hebben besproken wat we het beste vonden qua samenstelling en we hebben hiervoor gekozen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie