Schreuder rekent op Timber en hoopt op Antony: 'Dat weet de club ook'

Schreuder rekent op Timber en hoopt op Antony: 'Dat weet de club ook'

24 juni - 14:14
75

Alfred Schreuder heeft er vertrouwen in dat Jurriën Timber komend seizoen nog bij Ajax speelt. De trainer van de Amsterdammers heeft een boodschap voor voorganger Erik ten Hag, die namens Manchester United met meerdere Ajacieden in verband wordt gebracht.

"Ik hoop dat dat geregeld is", grapt Schreuder in gesprek met ESPN, verwijzend naar het advies van bondscoach Louis van Gaal voor Timber om bij Ajax te blijven. "Deze jongen is volgens mij heel slim. Hij weet heel goed wat goed is voor zichzelf om zich te ontwikkelen. En ik denk dat hij niet klaar is bij Ajax. Zoals ik met hem gesproken heb, weet hij heel goed waar hij mee bezig is. En als je hem ook in het Nederlands elftal ziet spelen en bij Ajax ziet spelen: daar word je vrolijk van." Blijft Timber in Amsterdam? "Dat hoop ik wel en daar ga ik wel vanuit."

De twintigjarige verdediger is echter niet de enige speler van Ajax die in de belangstelling staat van Manchester United en Ten Hag. "Erik weet dat hij geen spelers van Ajax moet kopen. Nee dat is een grapje. In de voetballerij weet je het nooit. Maar het is voor mij niet belangrijk om over Erik of over United te praten. Wij moeten over Ajax praten en wij weten dat we een hele grote en sterke club zijn."

Antony is één van de spelers die bij United wordt genoemd. Als het aan Schreuder ligt, blijft ook de Braziliaan nog even in Nederland. "Duidelijk is dat we die jongen willen houden. Hij heeft nog een contract tot 2025. Maar daar ga ik niet over. Ik ga over de opstelling. En ik wil heel graag met hem werken, dat weet hij en dat weet de club ook."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s