'Fortuna Sittard raakt Flemming kwijt en breekt bijna transferrecord'

'Fortuna Sittard raakt Flemming kwijt en breekt bijna transferrecord'

24-06-2022 16:50
89

Zian Flemming verruilt Fortuna Sittard voor Millwall FC, meldt De Limburger. De aanvallende middenvelder kon op 'heel veel' interesse rekenen, maar zijn keuze is gevallen op het Championship. In Engeland tekent Flemming voor drie jaar.

De overgang van Flemming legt Fortuna geen windeieren. Volgens het regionale medium gaat er een bedrag van iets minder dan drie miljoen euro gemoeid met de transfer. Ter vergelijking: de duurst uitgaande transfer van Fortuna is die van Mark van Bommel, die in het seizoen 1999/2000 voor 2,7 miljoen euro naar PSV vertrok. Perr Schuurs verkaste vijf jaar geleden voor twee miljoen euro van Fortuna naar Ajax.

Flemming kon naar binnen- en buitenlandse clubs, maar Millwall trekt aan het langste eind. De club eindigde het voorbije seizoen als twaalfde in het Championship en acteerde in 1989/1990 voor het laatst op het hoogste niveau van Engeland. In mei zei Flemming tegen ESPN voor het sportieve aspect te kiezen. "Het plaatje moet kloppen. Of dat in Nederland is of in het buitenland zien we wel. Ik hoop op een échte uitdaging, waar de lat liever te hoog ligt dan te laag. Ik vind het lekker om me te bewijzen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie