PEC Zwolle en Schreuder verlengen contract: 'Iedereen heeft effect gezien'

24 juni om 17:22

Dick Schreuder blijft langer verbonden aan PEC Zwolle. De vijftigjarige trainer, die in november Art Langeler opvolgde, heeft zijn contract verlengd tot medio 2025.

Schreuder blies PEC afgelopen seizoen nieuw leven in, waarna de Blauwvingers nog bijna ontsnapten aan degradatie. Dat lukte uiteindelijk net niet, maar de oefenmeester besloot de Overijsselse club trouw te blijven. Hij werd kortstondig gelinkt aan een overstap naar Ajax, waar zijn broer Alfred Schreuder de nieuwe hoofdcoach is. 

Dick Schreuder gaat dus echter met PEC op jacht naar promotie in de Keuken Kampioen Divisie. "Iedereen heeft kunnen zien wat voor effect de komst van Dick heeft gehad", reageert technisch directeur Marcel Boudesteyn. "Wij streven beide aanvallend voetbal na, waarbij we het publiek willen vermaken. Zijn duidelijke manier van coachen in combinatie met zijn visie op het spel past heel goed bij wat wij met PEC Zwolle willen uitstralen. Met een mix van routine, talent, fitheid en winnaarsmentaliteit willen we zo snel mogelijk terugkeren in de Eredivisie. De weg die we met Dick en zijn staf zijn ingeslagen is daarin zeer belangrijk."

Schreuder benadrukt dat hij het goed naar zijn zin heeft. "Het afgelopen half jaar hebben we als team grote stappen voorwaarts gezet, maar tegelijkertijd zie ik dat we op veel vlakken nog progressie kunnen boeken. PEC Zwolle staat voor verrassend, attractief en aanvallend voetbal. Maar ik zou toch ook graag winnen als hoofdzaak willen zien binnen de club en daar met z’n allen alles voor doen. Ik ben voor mijn gevoel nog lang niet klaar bij deze mooie club en kijk dan ook uit naar de komende periode waarin we ons zo goed mogelijk gaan voorbereiden op een nieuw seizoen."