'Ajax houdt één miljoen over aan Kotarski, maar doelman wordt direct doorverkocht'

'Ajax houdt één miljoen over aan Kotarski, maar doelman wordt direct doorverkocht'

24 juni - 19:14
33

Dominik Kotarski vertrok onlangs definitief bij Ajax en gaat nu opnieuw een transfer maken. HNK Gorica nam de Kroatische doelman na een uitleenbeurt definitief over, maar verkoopt hem direct door aan het Griekse PAOK Saloniki.

Kotarski is al in Griekenland gearriveerd aan laat aan de plaatselijke pers weten dat hij zin heeft in zijn nieuwe avontuur. "Ik ben erg ambitieus en ik kom hier om prijzen te pakken. Met PAOK kan dat", aldus de sluitpost, die in zijn Ajax-tijd ooit getuige was van een tweeluik met PAOK in de Champions League-voorrondes.

Ajax ging toen in 2019 door, maar Kotarski was diep onder de indruk van de atmosfeer in het Toumba-stadion. "Ik weet nog dat het een zware wedstrijd was en dat de sfeer fantastisch was. Het is alweer drie jaar geleden, maar die beelden staan nog steeds op mijn netvlies."

Ajax heeft één miljoen euro overgehouden aan de verkoop van Kotarski, maar Gorica is de grote winnaar van de deal. De Kroaten toucheren naar verluidt twee miljoen euro, maar die transfersom kan door bonussen nog oplopen tot drie miljoen euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.