21 punten in mindering en degradatie: Rooney levert contract in bij Derby County

21 punten in mindering en degradatie: Rooney levert contract in bij Derby County

24 juni - 19:33
28

Wayne Rooney houdt het voor gezien bij Derby County. De topscorer aller tijden van de Engelse nationale ploeg moest vorig seizoen onder loodzware omstandigheden werken bij The Rams en kon degradatie uit het Championship niet voorkomen.

Rooney fungeerde op Pride Park als speler-trainer onder Phillip Cocu en nam het stokje over toen de Nederlander eind 2020 werd ontslagen. In zijn eerste seizoen wist hij zich ternauwernood te handhaven met het financieel geplaagde Derby County, dat vorig seizoen echter 21 punten (!) in mindering kreeg. Uiteindelijk kwam men zeven punten tekort voor een volgende handhaving.

Derby County zal in de League One echter naar een nieuwe manager moeten zoeken. "Ik heb de club laten weten dat het voor mij tijd is om te vertrekken", laat hij weten via de clubkanalen. "Mijn tijd bij deze club is een rollercoaster of emotions geweest, met hoogte- en dieptepunten. Ik ben deze uitdaging graag aangegaan, maar nu is het naar mijn idee tijd voor iemand die nieuwe energie brengt, die niet is beïnvloed door alles wat in de afgelopen anderhalf jaar is gebeurd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.