KNVB in actie na pitch invasion, FC Twente in beroep: 'We zijn zeer teleurgesteld'

KNVB in actie na pitch invasion, FC Twente in beroep: 'We zijn zeer teleurgesteld'

24 juni - 20:25
35

FC Twente haalde dit seizoen direct Europees voetbal en vierde dat na de wedstrijd tegen FC Groningen met een 'pitch invasion'. De nummer vier van het vorige Eredivisie-seizoen dreigt daarvoor bestraft te worden door de KNVB.

FC Twente won in de voorlaatste speelronde thuis van FC Groningen en moest toen wachten op de ontwikkelingen bij de stilgelegde wedstrijd tussen FC Utrecht en AZ. Doordat FC Utrecht diep in de blessuretijd een gelijkspel afdwong, kon het feest in de Grolsch Veste beginnen.

De KNVB vindt dat hier sprake is van wanordelijkheden en heeft een voorwaardelijke boete van vijfduizend euro uitgedeeld. FC Twente zou nu dus niets hoeven te betalen, maar gaat alsnog in beroep. 'We zijn hierover zeer teleurgesteld. Na de wedstrijd tegen FC Groningen waren er geen wanordelijkheden en was het behalen van Europees voetbal een feest voor de supporters en de spelers. We hebben inmiddels in een reactie richting de KNVB aangegeven niet akkoord te gaan met het voorstel', kondigt algemeen directeur Paul van der Kraan aan via de clubkanalen.

De ploeg van Ron Jans stroomt in de derde voorronde van de Conference League in. Op maandag 18 juli zal er geloot worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.