Promotieduel loopt uit de hand: '750 man, helft voor Ajax, helft voor Feyenoord'

Promotieduel loopt uit de hand: '750 man, helft voor Ajax, helft voor Feyenoord'

25 juni - 21:14
71

Eersteklassers WHC (Wezep) en Nieuwenhoorn (Hellevoetsluis) speelden zaterdag een tumultueuze promotiewedstrijd. Een strafschoppenserie moest de beslissing brengen, maar deze werd uitgesteld vanwege ongeregeldheden rondom het veld.

Beide clubs speelden hun wedstrijd op neutraal terrein, het complex van OJC Rosmalen uit Noord-Brabant. Een deel van de harde kern van Ajax is afkomstig uit Wezep, terwijl in Hellevoetsluis veel Feyenoord-fans wonen. Het lokale politiekorps hield een oogje in het zeil in Rosmalen. "Er waren twee beveiligers en één vrijwilliger aanwezig, voor een wedstrijd met ongeveer 750 supporters, waarvan de ene helft voor Ajax was ook en de andere helft voor Feyenoord. In overleg met hen zijn collega's van onze eenheid tijdens de wedstrijd daar naartoe gegaan", wordt een woordvoerder geciteerd door De Stentor.

Een aantal aanwezige fans misdroeg zich, constateert de woordvoerder. "Er werd vervolgens met stenen, paaltjes en vuurwerk naar elkaar gegooid. Daarop hebben wij de groepen gesplitst. Wij hebben daarbij assistentie gekregen van eenheden uit West-Brabant en Oost-Nederland, we waren met veel mensen aanwezig." Toen de penaltyserie aanbrak, botsten beide supportersgroepen met elkaar en werd er met vuurwerk gegooid.

Na ingrijpen van de politie konden de groepen uit elkaar gehouden worden en vond de strafschoppenreeks alsnog plaats, met Nieuwenhoorn als winnaar. WHC-voorzitter Henri van Beek verontschuldigt zich voor de ontstane schade, mede veroorzaakt door fans van zijn club. "Ze hebben zich niet gedragen zoals het hoort. Wij zullen OJC, de club die als gastheer diende voor deze wedstrijd, dan ook niet met de schade laten zitten. Daar staan wij voor als club. Ondertussen beraden we ons als bestuur op verdere acties."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast