Van Veenendaal over zure Oranje-avond: Ik ben nog steeds geïrriteerd

Van Veenendaal over zure Oranje-avond: "Ik ben nog steeds geïrriteerd"

26 juni - 14:38
95

Sari van Veenendaal recht de rug na de wedstrijd tegen Engeland. De keepster van de Oranjevrouwen ging afgelopen vrijdag onderuit en maakte vooral bij de derde tegentreffer een grote fout.

"Ik ben nog steeds geïrriteerd. Om mezelf, maar ook om andere dingen", zegt Van Veenendaal tegen de NOS. "We zitten in de periode dat we vooruit moeten. Je pakt de pijn en gaat dan door. Het maakt me boos, het zou raar zijn als het me niets zou doen. Je praat erover en gaat dan door. Dit is nou eenmaal het vak: het gaat niet altijd zoals je wil. Je kunt er lang over zitten, maar daar is nu geen tijd voor."

Van Veenendaal wil niet te lang stil blijven staan bij de verloren wedstrijd tegen Engeland. "We moeten bij elkaar blijven en elkaar helpen om steeds beter te worden. We hebben een goed team en staan er ondanks deze wedstrijd goed op. Door zo'n wedstrijd mag het niet ineens weg zijn."

"We zijn best optimistisch, maar dat klinkt misschien raar, omdat we weten dat er dingen niet goed waren. Aan de andere kant weten we in welke periode we nu zitten, zo twee weken voor een toernooi. We zijn optimistisch en weten waar we ons aan vast kunnen houden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast