Limbombe keert terug naar Nederland: 'Hij is op zoek naar een veilige omgeving'

Limbombe keert terug naar Nederland: 'Hij is op zoek naar een veilige omgeving'

26 juni - 16:35
70

Anthony Limbombe zal komend seizoen weer op de Nederlandse velden te bewonderen zijn. Almere City heeft de Belgische aanvaller binnengehaald, die transfervrij bij het Franse FC Nantes vertrekt.

Almere maakt zondag melding van de overstap van Limbombe, die voor twee jaar tekent in Flevoland. Tussen 2014 en 2016 wist de enkelvoudig international nog te overtuigen bij NEC. "Het had mijn voorkeur om terug te keren naar Nederland", legt Limbombe in gesprek met de clubkanalen uit. "Bij Almere City had ik meteen het beste gevoel."

Technisch directeur Johan Hansma kent Limbombe nog van hun gezamenlijke periode bij NEC. "Anthony is een begenadigd buitenspeler, die bekend is met de Nederlandse Eerste en Eredivisie. Na zijn teleurstellende periode in Nantes is hij op zoek naar een veilige omgeving, waar hij zijn kwaliteiten weer kan laten zien en ook het plezier in voetballen weer kan terug vinden. Almere City is daarvoor de plek bij uitstek. Wij zijn ontzettend blij dat Anthony ondanks heel veel interesse de bewuste keuze voor ons heeft gemaakt."

In zijn eerste jaar bij Nantes, het seizoen 2018/19, kwam Limbombe nog regelmatig aan spelen toe. Daarna werd de buitenspeler verhuurd aan Standard Luik en keerde hij weer terug bij Nantes, maar veel meer dan een bankzitter werd Limbombe in beide gevallen niet. Uiteindelijk werd zijn contract in april ontbonden bij Nantes. Nu hoopt de 27-jarige vleugelspeler weer minuten te kunnen maken bij Almere.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast