Van Nistelrooij haalt expert naar PSV: 'Ik zoek sinds mijn spelerstijd in Spanje'

Van Nistelrooij haalt expert naar PSV: 'Ik zoek sinds mijn spelerstijd in Spanje'

27 juni - 09:11
45

Ruud van Nistelrooij is dolblij met assistent-trainer Javier Rabanal. De geboren Spanjaard kwam deze zomer over van Willem II en is in Eindhoven - op uitdrukkelijk verzoek van Van Nistelrooij - aan de slag gegaan als 'hoofd methodologie'.

"Ik ben naar een bepaald soort trainer op zoek sinds mijn spelerstijd in Spanje. Een expert in methodologie", vertelt de nieuwe PSV-trainer in het Algemeen Dagblad.

Daar heeft Van Nistelrooij een duidelijke verklaring voor. "In een seizoen train je heel veel verschillende onderdelen van voetbal die belangrijk zijn in jouw speelwijze. Technisch, tactisch, fysiek. Daar zit op zichzelf niet heel veel structuur in, want het verloop van wedstrijden en de resultaten bepalen dat je denkt: deze week hebben mijn spelers het nodig om wat extra aan dit of dat te doen. Maar ik wil er toch naartoe dat alle basisprincipes van voetbal gestructureerd aan bod komen in een jaarplanning."

Van Nistelrooij informeerde bij de Spaanse voetbalbond en Miguel Torres, zijn voormalige ploeggenoot bij Real Madrid. "Uiteindelijk kreeg ik bericht: jouw ideale kandidaat woont bij je om de hoek, in Tilburg", verwees hij naar Rabanal. "Javier Rabanal begon vier jaar geleden bij Willem II in de jeugdopleiding, die waren vooruitstrevend bezig."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s