Van Nistelrooij: 'Genot om mee samen te werken, dat is wat je binnen wil halen'

Van Nistelrooij: 'Genot om mee samen te werken, dat is wat je binnen wil halen'

26-06-2022 07:26 Laatste update: 07:40
90

Walter Benítez maakte in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen meteen een goede indruk op Ruud van Nistelrooij. De PSV-trainer prijst de nieuwe Argentijnse doelman van de Eindhovenaren en liet zich ook uit over Noni Madueke en Yorbe Vertessen.

Benítez speelde tegen BW Lohne (6-0) een helft mee en hield zijn doel schoon. "Het is een zeer volwassen, professionele en open keeper", oordeelt Van Nistelrooij in het Eindhovens Dagblad. "Hij legt makkelijk contact met medespelers en de staf. Een genot om mee samen te werken. Ook met de mensen om zich heen is hij altijd bezig met presteren en proberen om dingen beter te doen. Dat is wat je binnen wilt halen."

De nieuwe coach liet zich na het eerste oefenduel ook uit over Noni Madueke, die eveneens één helft speelde. Hij verwacht dat de Engelse buitenspeler dit seizoen gevrijwaard blijft van spierblessures. "Met onze werkwijze op fysiek vlak, die ik van vroeger nog gewend ben, denk ik dat het een speler is die prima fit kan blijven. Het is nu geen thema meer, de dingen van vorig jaar. Hij is fit de vakantie ingegaan en teruggekomen. Als je structureel goed met hem aan de slag gaat, kan hij een heel seizoen fit blijven."

Desgevraagd gaf Van Nistelrooij ook te kennen dat hij in Yorbe Vertessen een nummer negen ziet. "Al kan hij ook aan de buitenkant spelen."