Chelsea ziet weer kopstuk uit Abramovich-tijdperk vertrekken: Cech neemt afscheid

Chelsea ziet weer kopstuk uit Abramovich-tijdperk vertrekken: Cech neemt afscheid

27-06-2022 10:44
4

Het vertrek van Roman Abramovich en de komst van Todd Boehly als nieuwe eigenaar van Chelsea, blijft niet zonder gevolgen. Na Marina Granovskaia neemt ook Petr Cech afscheid van de Premier League-topclub.

De voormalig Tsjechische topkeeper fungeerde op Stamford Bridge als technisch adviseur en gold als vertrouweling van Abramovich. Hij licht zijn vertrek zelf toe op de clubsite. "Het was een enorme eer om deze rol de afgelopen drie jaar bij Chelsea te mogen vervullen. Nu de club een nieuwe eigenaar heeft, voel ik dat dit het juiste moment is om te vertrekken."

Ook Boehly laat doorschemeren dat het de eigen keuze is van Cech om te vertrekken, al zou zijn invloed binnen de club naar verluidt flink afnemen. "Petr is een belangrijk lid van de Chelsea-familie. We begrijpen zijn besluit om afstand te nemen en danken hem voor zijn bijdragen als adviseur en zijn inzet voor de club. We wensen hem het beste."

Cech is na Granovskaia het tweede kopstuk dat in het kielzog van Abramovich vertrekt bij The Blues. Granovskaia begeleidde bijna twintig jaar de zakelijke kant bij transfers. Volgens diverse media heeft Chelsea al mogelijke opvolgers voor Cech in het vizier. Michael Edwards, die onlangs vertrok bij Liverpool, en ex-Ajacied Maxwell gelden als topkandidaten.