'Ik kan slagen in de Eredivisie, de laatste twee jaar heb ik het laten liggen'

'Ik kan slagen in de Eredivisie, de laatste twee jaar heb ik het laten liggen'

27 juni - 14:10
15

Reda Kharchouch is met het mes tussen de tanden begonnen aan de voorbereiding met Sparta. Twee jaar na zijn overstap van Telstar naar de Rotterdamse eredivisionist vindt de 26-jarige spits het tijd om te oogsten.

Kharchouch speelde pas 385 minuten voor Sparta en kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor FC Emmen, waar hij met zeven goals bijdroeg aan het kampioenschap. "Ik voel druk. Niet vanuit anderen, maar vanuit mezelf. Ik wil laten zien dat ik kan slagen in de Eredivisie", reageert de Amsterdammer tegenover ESPN.

"Heel veel mensen om mij heen zeggen dat ik die spits kan worden. Maar ik moet hard werken. De laatste twee jaar heb ik het een beetje laten liggen. Nu ben ik fit en heb ik gewerkt aan mentale en disciplinaire gedeelte. Wat er nu beter gaat? Ik heb rust in mijn hoofd en wacht geduldig op mijn kansen. Ik heb de kwaliteiten, dat ga ik dit jaar bewijzen."

Kharchouch heeft sinds vorige week concurrentie van Tobias Lauritsen, die overkwam van Odds BK. "Als er geen concurrentie is, word je slap, wordt de kans op blessures groter en ben je misschien wat minder scherp voor de goal. Voor een spits is concurrentie beter en leuker."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s