Verbazing om 'gemor' over Malacia: 'Dachten ze dan 25 miljoen te krijgen?'

27 juni om 20:26

Het gemor onder de Feyenoord-fans over de transfersom voor Tyrell Malacia, zorgt voor enige verbazing. Clubwatcher Martijn Krabbendam van Voetbal International vindt vijftien miljoen euro een realistisch bedrag voor de linksback.

Olympique Lyon en Feyenoord naderen een akkoord over Malacia. De Rotterdammers lijken twaalf miljoen euro te krijgen, plus drie miljoen aan eventuele bonussen. Niet alle supporters vinden dat genoeg. "Wat hadden ze dan gedacht? Dat je 25 miljoen euro voor zo'n speler zou krijgen?", reageert Krabbendam bij Voetbalpraat van ESPN. "Het is gewoon een redelijk marktconforme som voor een jongen die net international is geworden en in de Conference League heeft gespeeld. That's it."

De verslaggever weet wel wat er nodig is in De Kuip om de bedragen die Feyenoord ontvangt verder op te laten lopen. "Dan moeten ze goed spelen in de Champions League. Daar spelen ze nog niet. Dat is wel het doel, daar willen ze naartoe. Als je daar goed speelt, gaat je waarde meer omhoog dan dat je het goed doet in de Conference League."

Met Luis Sinisterra en Orkun Kökcü heeft Feyenoord wel twee andere spelers onder contract die een hoger bedrag kunnen opleveren, beaamt Krabbendam.