FC Barcelona is boos op AS Roma en overweegt juridische stappen

FC Barcelona is boos op AS Roma en overweegt juridische stappen

27 juni - 20:55
58

FC Barcelona is boos op AS Roma. De Italiaanse club heeft zich namelijk teruggetrokken uit de strijd om de jaarlijkse Joan Gamper Trophy in Camp Nou. De Catalanen overwegen zelfs juridische stappen.

Barça nodigt al sinds 1966 elk jaar een aansprekende tegenstander uit voor de traditionele openingswedstrijd. Op 6 augustus zou de ploeg van trainer Xavi de degens kruisen met AS Roma, maar dat gaat dus niet door. I Giallorossi laat weten dat de plannen voor de voorbereiding gewijzigd zijn, waardoor het verstek moet laten gaan.

Daar neemt Barcelona geen genoegen mee. De La Liga-grootmacht haalt in een statement uit naar de Romeinen. 'AS Roma heeft eenzijdig en zonder opgaaf van reden besloten om het door beide partijen ondertekende contract te beëindigen. De juridische afdeling van de club bestudeert de mogelijke acties om van het Italiaanse team de schade te claimen die de onverwachte en ongerechtvaardigde beslissing kan veroorzaken voor Barcelona en zijn fans.'

Naast de teams van Xavi en José Mourinho hadden ook de vrouwenteams het tegen elkaar moeten opnemen. Barça gaat op zoek naar een nieuwe tegenstander, maar laat weten dat fans voorlopig hun geld terug krijgen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s