Honkvaste Fernandinho na 8 jaar Shakhtar en 9 jaar City terug bij jeugdliefde

Honkvaste Fernandinho na 8 jaar Shakhtar en 9 jaar City terug bij jeugdliefde

27 juni - 22:12
18

Fernandinho maakt na acht jaar Shakhtar Donetsk en negen jaar Manchester City de cirkel rond. De 37-jarige Braziliaan keert na zeventien jaar terug bij Athletico Paranaense in zijn geboorteland, maakt de club maandag bekend.

Fernandinho zette zijn eerste stappen als profvoetballer bij Athletico Paranaense, voordat hij in 2005 naar Shakhtar Donetsk vertrok. De controlerende middenvelder kreeg van Manchester City het aanbod om zich te oriënteren op een trainerscarrière, maar gaat nog een paar jaar door als voetballer. Hij heeft maandag zijn handtekening onder een tot eind 2024 doorlopend contract gezet.

Athletico Paranaense wordt logischerwijs de laatste halte in de carrière van de 53-voudig international. "Het is altijd mijn droom geweest om ooit weer het shirt van Athletico te dragen. Straks kijk ik terug op een carrière waarin ik voor drie clubs heb gespeeld: twee in Europa en één in Brazilië", laat hij weten na zijn terugkeer. "Ik heb talloze aanbiedingen gehad, binnen en buiten Brazilië. Maar dit was de meest verstandige beslissing: terug naar huis."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s