Jonk: 'Ze zeuren dat er niet genoeg spelers zijn, 'die Jonk' wil te veel geld'

Jonk: 'Ze zeuren dat er niet genoeg spelers zijn, 'die Jonk' wil te veel geld'

28 juni - 07:23
29

FC Volendam-trainer Wim Jonk kijkt uit naar zijn debuutseizoen als hoofdtrainer in de Eredivisie. De 55-jarige oefenmeester benadrukt op z'n Cruijffiaans dat zijn ploeg uit de startblokken moet schieten.

Jonk stelt dat Eredivisie-voetbal 'een mooie uitdaging' wordt voor Volendam. "We moeten een speedboot zijn en geen olietanker", reageert hij na de eerste training van Het andere Oranje, geciteerd door het Algemeen Dagblad. Volgens Jonk moet de club in beweging komen, nu de stap naar het hoogste niveau is gezet. "Ja, dan moet je dus een speedboot zijn. Dat gaat om organisatie, visie en strategie."

De eindverantwoordelijke weet als geboren Volendammer dat het publiek kritisch is en dat er in het dorp nog geen polonaise wordt gelopen. "Ze begonnen al te zeuren dat er nog niet genoeg spelers zijn en dat 'die Jonk' vast te veel geld wilde nu die verlenging zo lang duurde, haha", lacht hij. "En dat er meer Volendammers in het eerste moeten spelen. Ik ken die verhalen wel."

Jonk probeert de kritische aanhang te overtuigen om achter de club te staan en wijst naar de vorige promovendi. "Het publiek van Go Ahead Eagles en SC Cambuur hebben die teams er toch ook een paar keer doorheen gesleept. Dat zullen we nodig hebben, want die eerste wedstrijden komen we nog wel op adrenaline door. Het gaat om die periode daarna."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s