'Sinds Yilmaz bij Lille speelde, volgt hij Fortuna. Geld is niet zijn motivatie'

'Sinds Yilmaz bij Lille speelde, volgt hij Fortuna. Geld is niet zijn motivatie'

28 juni - 10:34
65

Fortuna Sittard-voorzitter Isitan Gün heeft bij 433 nog wat extra informatie gegeven over de sensationele transfer van Burak Yilmaz. De Turkse vedette volgt Fortuna al langer en had ook genoeg andere clubs om uit te kiezen.

Gün wist Yilmaz via zijn connecties wist binnen te halen bij Fortuna. Hij kende de spits nog van hun tijd bij Galatasaray. De Turkse Fortuna-baas vertelt in de podcast van 433 over de verrassende move. "Toen Burak bij Lille ging spelen, was hij wat dichterbij. Hij volgde Fortuna Sittard sindsdien. Tijdens de laatste wedstrijd tegen NEC (waarin Fortuna handhaving veiligstelde, red.) was hij net zo enthousiast als wij waren. Hij komt nu natuurlijk tegen het einde van zijn carrière, dus we spraken erover dat hij misschien onderdeel van het project kon worden. Dat is hoe het begon."

"Burak had natuurlijk andere aanbiedingen, die waarschijnlijk aantrekkelijker waren dan die van ons", gaat Gün verder. "Maar hij wil zijn carrière eindigen met een plan voor de lange termijn. En hij wil een nieuwe carrière beginnen als zijn loopbaan als voetballer voorbij is. Zijn motivatie is op dit moment duidelijk niet het geld. Na een mooie carrière, is geld niet het eerste waar Burak aan denkt. Dat is hoe het is samengekomen."

Yilmaz heeft in Limburg een contract voor vijf jaar getekend, waarvan twee als speler. Hoe de andere drie jaar ingevuld gaan worden, moet nog blijken. "Dat hebben we open gelaten, hoeven we nu nog niet te beslissen. We zullen zien, misschien wil hij zich wel meer richten op een rol als directeur, misschien als trainer. Daar hebben we nog tijd voor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s