'Spurs zet Ajax onder druk: Bergwijn aangeboden in ruildeal met Everton'

'Spurs zet Ajax onder druk: Bergwijn aangeboden in ruildeal met Everton'

28-06-2022 14:11 Laatste update: 14:55
182

Een opmerkelijke twist in de soap tussen Tottenham Hotspur en Ajax over Steven Bergwijn: Spurs zet de Amsterdammers onder druk en heeft de Oranje-international aangeboden bij EvertonThe Toffees hebben het eerste aanbod afgeslagen.

Tottenham heeft een ruildeal op het oog. Bergwijn zou de stap naar Goodison Park zetten, terwijl Richarlison de omgekeerde weg bewandeldt, meldt The Telegraph. Daarbij zou Spurs ruim twintig miljoen euro bijleggen. Everton heeft het eerste aanbod resoluut afgeslagen, klinkt het. Daniel Levy, de eigenaar in Noord-Londen, wil een nieuwe strategie hanteren en meerdere ruildeals sluiten.

Eerder zou Harry Winks gelden als ruilmiddel voor Richarlison, maar Everton-manager Frank Lampard heeft de middenvelder naar verluidt niet nodig in zijn selectie. Ook Lucas Moura kan zich volgens het medium opmaken voor een mogelijke ruildeal. Het is niet duidelijk of Spurs een nieuw bod gaat uitbrengen bij de club uit Liverpool.

Fabrizio Romano meldde maandag dat Ajax een 'belangrijke week' ingaat wat betreft Bergwijn. De Amsterdammers lijken alle zeilen bij te moeten zetten om de buitenspeler binnen te halen. Het struikelblok in de onderhandelingen is de vraagprijs van Spurs. De Engelse club verlangt 25 miljoen euro, terwijl Ajax lager inzet.