'Ik had nog nooit gehoord van Sangaré, die kwam in beeld via De Jong'

'Ik had nog nooit gehoord van Sangaré, die kwam in beeld via De Jong'

28 juni - 14:49
34

Toon Gerbrands verwacht dat technisch directeur John de Jong en Marcel Brands elkaar goed kunnen aanvallen bij PSV. De vertrokken algemeen directeur gaf het stokje over aan Brands, die volgens hem op voetbalgebied meer kan betekenen voor de club.

Na een dienstverband van acht jaar stapt Gerbrands op bij PSV. Brands komt over van Everton, waar hij verantwoordelijk was voor het technisch beleid, en treedt in de functie van algemeen directeur. "Zij kunnen elkaar technisch gezien nog beter aanvoelen", zegt Gerbrands over het duo Brands - De Jong in het magazine De PSV Supporter. "Ik had bijvoorbeeld nog nooit van Ibrahim Sangaré gehoord, toen hij in beeld kwam via De Jong."

"Op zo'n moment heeft John minder een klankbord aan mij dan aan Marcel", vervolgt Gerbrands. "Marcel kon overal heen in de wereld, het is dus echt een buitenkans geweest om hem juist nu aan te trekken als algemeen directeur." Het vertrokken bestuurslid heeft er vrede mee dat zijn rol wordt ingenomen door Brands. "PSV was niet actief op zoek naar een nieuwe directeur, maar nu kwam die kans. Ik heb bij dit proces van langetermijnstrategie een heel goed gevoel. Zelf heb ik altijd deze visie gehad; ook naar andere mensen bij PSV. Nu is de situatie op mij van toepassing en dat is prima."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.