Gerbrands reageert: 'Twee spelers waren hier nooit geweest zonder Schmidt'

Gerbrands reageert: 'Twee spelers waren hier nooit geweest zonder Schmidt'

24-05-2022 15:12 Laatste update: 16:28
94

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, had graag gezien dat Roger Schmidt bijtekende bij PSV. De Duitse trainer besloot in februari dit jaar anders en verkast naar Benfica.

Gerbrands en technisch directeur John de Jong stelden Schmidt in 2020 aan. Begin dit jaar maakte de clubleiding van PSV duidelijk de Duitser te willen behouden. "Ik had Schmidt graag nog een jaar gehouden. Met de investering die er nu was gedaan in spelers, spelconcept en dichter bij komen, dachten wij dat we in nog één jaar een stap konden zetten", zegt de vertrekkende algemeen directeur in een afscheidsinterview met Voetbal International. 

Hij ontkracht dat Schmidt de voorbije twee jaar te veel invloed heeft gekregen in het aan- en verkoopbeleid van de Eindhovense club. "Dat is niet zo. Alle spelers die hier zijn binnengekomen zijn door twee man goedgekeurd: de hoofdcoach en John de Jong. Er zijn ook transfers niet doorgegaan, maar die kennen jullie niet." Gerbrands weerlegt dat de Duitse enclave bij PSV dankzij Schmidt is gekomen. "Er zijn twee spelers hier die uit zijn koker komen: Zahavi en Götze. Die waren hier nooit geweest zonder Schmidt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie