Ajax start voorbereiding met bescheiden zege, Ihattaren laat zich zien

Ajax start voorbereiding met bescheiden zege, Ihattaren laat zich zien

28-06-2022 19:51
215

Ajax is de gestart begonnen met een simpele zege op de Duitse derdeklasser SV Meppen. In Oldenzaal werd het 3-0 door goals van Christian Rasmussen en Sontje Hansen. Mohamed Ihattaren gaf zijn visitekaartje af.

Ajax-trainer Alfred Schreuder koos bij zijn officieuze vuurdoop voor onder meer Maarten Stekelenburg, Lisandro Magallán en Kik Pierie als basisspelers. Het waren echter de jonkies die de hoofdrol opeisten. Na achttien minuten scoorde Rasmussen (19) met een lage schuiver en niet veel later deed Hansen (20) hetzelfde.

Hansen had zijn vizier op scherp staan, want nog voor rust maakte de aanvaller zijn tweede van de avond - en Ajax' derde. Daar ging goed werk van Naci Ünüvar aan vooraf. De van een knieblessure teruggekeerde Sean Klaiber was ook dicht bij een doelpunt, maar zijn kiezelharde schot eindigde op het aluminium.

Opvallend was de rol van Ihattaren, die de verdedigers van Meppen het leven zuur maakte vanaf de rechterkant. De spelmaker oogde fit en gelukkig, strooide met lepe balletjes en vermaakte het publiek op het sportcomplex van Quick '20 met een aantal mooie acties.

In de tweede helft stond er een heel ander Ajax op het veld. Alleen Youri Regeer en Ihattaren bleven aanvankelijk staan. Het grote aantal wisselingen had invloed op het spel, want na de thee waren er amper nog grote kansen te zien. Alleen Jay Enem raakte nog de lat. Het bleef bij 3-0 in Oldenzaal.

Opstelling eerste helft: Stekelenburg; Klaiber, Magallán, Pierie, Baas; Regeer, Ünüvar, Fitz-Jim; Ihattaren, Rasmussen, Hansen.
Opstelling tweede helft: Gorter; Gooijer, Aertssen, Douglas, Salah-Eddine; Regeer, Warmerdam, Giovanni; Martha, Enem, Ihattaren.