Schreuder positief na Ajax-zege: 'Ik zie bepaalde dingen van Ziyech terug'

Schreuder positief na Ajax-zege: 'Ik zie bepaalde dingen van Ziyech terug'

29-06-2022 07:01
50

Alfred Schreuder is positief over het optreden van Mohamed Ihattaren in de eerste oefenwedstrijd van de Ajax-voorbereiding (3-0 tegen SV Meppen). De twintigjarige linkspoot maakte de Duitse linksback het leven zuur.

"Het tempo waarin hij speelde zag er goed uit", zegt Schreuder, die Ihattaren na een klein uur wisselde, tegen ESPN. "Je ziet dat hij goed is aan de bal en dat hij snelle ogen heeft. Nu moet hij nog werken aan zijn fitheid en wedstrijdritme. Er is nog veel werk aan de winkel, maar dat geldt voor iedere speler eigenlijk. Als je ziet welke stappen hij heeft gemaakt de laatste maanden... Dat ziet er heel goed uit en is mooi om te zien."

Ihattaren maakte een fitte en gelukkige indruk, strooide met lepe balletjes en vermaakte het publiek in Oldenzaal met een aantal fraaie acties. Schreuder ziet gelijkenissen met Hakim Ziyech, met wie hij werkte in 2018 en 2019. "Ik vind dat je bepaalde dingen van Hakim Ziyech terugziet in Mo. Zijn linkerbeen, gevoel en rust aan de bal... Dat is leuk om te zien."