'PSG is overtuigd van Simons-terugkoopoptie van vier miljoen, PSV ontkent'

'PSG is overtuigd van Simons-terugkoopoptie van vier miljoen, PSV ontkent'

29 juni - 12:24 Laatste update: 12:45
423

Er is onduidelijkheid over de mogelijke terugkoopoptie die Paris Saint-Germain heeft bedongen bij de overstap van Xavi Simons. In Frankrijk is men ervan overtuigd dat de clausule ter waarde van vier miljoen euro bestaat, terwijl PSV dat ontkent, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Dinsdagavond maakte PSV de transfer van Simons officieel. Aanvankelijk werd een huurdeal verwacht, maar de talentvolle middenvelder komt transfervrij over van Paris Saint-Germain. Door toonaangevende Franse media als Le Parisien werd gemeld dat PSG nog een terugkoopoptie heeft weten te bedingen bij de overstap van Simons. De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en het ED deden naar aanleiding daarvan navraag bij PSV. Volgens de club klopt de berichtgeving uit Frankrijk niet.

Omdat Simons transfervrij naar Eindhoven komt, zou het ook onlogisch zijn als Paris een terugkoopoptie had bedongen. Toch beweert 'een invloedrijke PSG'er' dat de Franse grootmacht nog altijd grip heeft op Simons. Eerst zou volgens diegene inderdaad gesproken zijn over een huurdeal, maar daarna stelde PSV voor om de middenvelder definitief over te nemen en een terugkoopoptie in het contract op te laten nemen. Daardoor zou de Franse kampioen vier miljoen euro moeten neertellen om Simons terug te halen. 

De contractsituatie van Simons is dus complex. PSG vindt dat het een terugkoopoptie heeft, PSV ontkent en het management van Simons bevestigt niet dat de Eindhovenaren alle transferrechten in handen hebben.

Wat ook nog een mogelijkheid is, is dat de clausule alleen in het contract van Simons zelf staat. Dat zou dus een terugkoopclausule op initiatief van de speler zelf zijn. Tussen de clubs zijn er dan geen afspraken gemaakt, maar het staat wel in het contract van Simons met PSV dat Paris hem terug kan halen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s