Update: Marin maakt promotie binnen Italië, voorlopig geen extraatje voor Ajax

Update: Marin maakt promotie binnen Italië, voorlopig geen extraatje voor Ajax

29 juni - 14:04 Laatste update: 29 juni - 14:04
51

Razvan Marin staat opnieuw voor een transfer. De Roemeense middenvelder, die mislukte bij Ajax, gaat Cagliari inruilen voor Empoli, meldt Gianluca Di Marzio.

Cagliari en Empoli hebben een huurdeal gesloten, klinkt het. Als Marin het goed doet, kan hij voor zeven miljoen euro definitief overgenomen worden. De Roemeen (26) speelde twee seizoenen voor Cagliari. De Italiaanse club degradeerde onlangs uit de Serie A. Empoli eindigde op de veertiende plaats.

Marin werd een jaar geleden nog in verband gebracht met AC Milan, de latere kampioen van Italië, en het Olympique Lyon van Peter Bosz. Hij speelt sinds 2020 in Italië, Cagliari nam hem destijds voor ongeveer tien miljoen euro over van Ajax. De Amsterdammers ontvangen bij een toekomstige transfer nog een percentage van de transfersom.

Bij Ajax flopte Marin: Erik ten Hag zette hem aanvankelijk in de basiself, maar de van Standard Luik overgekomen middenvelder werd gewogen en te licht bevonden.

Update: Razvan Marin blijft actief op het hoogste niveau in Italië. Na de degradatie met Cagliari heeft de Roemeense middenvelder onderdak gevonden bij Empoli, dat afgelopen seizoen veertiende werd in de Serie A. Het gaat om een huurdeal. Of Empoli ook een optie tot koop heeft bedongen, wordt niet gemeld. De transfer lijkt Ajax voorlopig niets op te leveren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.