Ihattaren hield boodschap Ajax in achterhoofd: 'Zo hard brachten ze het'

Ihattaren hield boodschap Ajax in achterhoofd: 'Zo hard brachten ze het'

29-06-2022 19:18 Laatste update: 30-06-2022 11:30
241

Mohamed Ihattaren is Ajax meer dan dankbaar voor de kans die hij gekregen heeft. De club pikte hem op bij Juventus, nadat hij mede door persoonlijke omstandigheden in de put was beland. Ihattaren heeft bij Ajax TV zijn eerste interview gegeven.

De vlag hangt er vandaag de dag anders bij dan een paar maanden geleden, of zelfs een jaar geleden. "Ik ben gewoon happy, gelukkig en fit. Ik voel me echt gelukkig, dat is het belangrijkste", zegt Ihattaren in een interview met Ajax TV. "Hier is de focus op elkaar, omdat we alleen zijn. Ik heb het leuk. Ik was er sowieso niet bij met mijn hoofd, daar ben ik heel eerlijk in. Mentaal zat ik er niet lekker in. Ik was heel ongelukkig en ben teruggegaan naar mijn vertrouwde omgeving. Om alles los te laten. Ik had te veel emoties in mij en dacht te veel na. Alles wat een voetballer niet hoort te doen."

Gerald Vanenburg contacte Ihattaren en trainde hem op. "Hij appte me om met me te kunnen praten. We hadden meteen een klik, ik voelde me fijn daardoor. Ik dacht even niet aan voetbal omdat ik me op mezelf wilde focussen. Hij zei meteen: spelers met jouw kwaliteiten kunnen niet stoppen. Dat bestaat niet, haal het maar uit je hoofd. Een dag later begonnen we al. Gerald is een goede gozer. Het was voor hem een no go als ik zou stoppen. We hebben vaak gewandeld samen. Praten, trainen, bellen. Ik huilde bij hem, alles. Een grote broer die ik alles kon vertellen, nog steeds. Daar ben ik hem echt dankbaar voor. Hij heeft me echt geraakt."

Ihattaren had er zelf een hard hoofd in. Ondertussen bleef de boodschap van Ajax in zijn gedachten zitten. "Ik was echt zwaar geworden, ik was gewoon geen prof meer. Als het team aan het trainen was, moest ik rennen. Alles stond in het teken van topfit worden. Ze begonnen overal op te letten: slaap, eten, tijdstippen waarop dingen gebeurden. Ik was steeds omringd, kon geen kant op. Wat ik ervan vond? Irritant, maar als je iets wil, dan moet het."

"Ze maakten het me ook duidelijk: een half jaar bikkelen en volgend jaar in Ajax 1, of een half jaar kloten en je carrière is klaar. Zo hard brachten ze het. Dat zet je wel aan het denken. Ze zijn zelfs met me meegegaan op vakantie. Er is hard getraind, maar hebben ook zeker vakantie gehouden. Als ik eraan denk hoe ze me geholpen hebben... ik bedank ze nog dagelijks."