'Meer Nederlandse clubs met interesse, keuze AZ niet zo moeilijk'

'Meer Nederlandse clubs met interesse, keuze AZ niet zo moeilijk'

29 juni - 20:42
35

Voor Mayckel Lahdo breken interessante weken aan. Voor de Zweedse aanvaller van AZ is het in zijn eerste trainingsweek al flink aanpoten. Lahdo is echter topfit en kan dus meteen volgas gaan.

AZ nam Lahdo voor 600.000 euro over van het Zweedse Hammarby IF. "De Eredivisie staat bekend als een goede competitie voor jonge spelers die zichzelf willen ontwikkelen. Ook in Zweden weten we dat. Er waren meer Nederlandse clubs met interesse, maar de keuze voor AZ was voor mij niet moeilijk. Ik wil elke dag een stap maken in mijn ontwikkeling en hier kan dat", vertelt Lahdo aan Voetbal International. 

"De AZ-trainingen zijn een stuk intenser dan ik gewend was", zegt Lahdo. "Ook al ben ik topfit omdat het seizoen in Zweden al een tijdje bezig was, ik merkte het verschil meteen. Dat is alleen maar goed. Het is niet alleen fysiek, maar ook mentaal uitdagend."

"AZ heeft een specifieke manier van spelen en daardoor moet je tijdens de trainingen ook geestelijk scherp zijn. Ik ga er alles aan doen mezelf de werkwijze zo snel mogelijk eigen te maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s