'Ik was de beste speler bij Jong Ajax, maar kreeg geen kans. Dat knaagde aan me'

'Ik was de beste speler bij Jong Ajax, maar kreeg geen kans. Dat knaagde aan me'

29 juni - 21:28
142

Naci Ünüvar is vastberaden om komend seizoen definitief door te breken bij Ajax. De dribbelaar maakte een ijzersterke jaargang door bij Jong Ajax, maar kwam geen moment in de plannen van Erik ten Hag voor. Het zat het negentienjarige talent niet lekker.

Ünüvar maakte op zijn zestiende als twee na jongste debutant in de clubhistorie voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht. Drie jaar later staat de teller op drie officiële duels, terwijl hij vorig seizoen bij 28 goals in de Keuken Kampioen Divisie betrokken was. "Dat knaagde aan me", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad. "Op basis van mijn statistieken was ik de beste speler bij Jong Ajax, maar het mocht niet zo zijn dat ik een keer bij de eerste selectie kwam. Ik had wel op meer kansen gehoopt, ja. Ik heb er met de mensen om me heen ook veel over gepraat."

Een verhuurperiode ziet Ünüvar niet zitten. Volgende maand tekent hij een nieuwe verbintenis bij Ajax, die hem tot medio 2026 aan de club verbindt. "Ik wil doorpakken. De kansen die ik krijg, moet ik met beide handen aangrijpen", zegt de middenvelder annex buitenspeler, die zich een slag in de rondte heeft gewerkt in de gym. "Dat kan niet als je niet topfit bent. Daar heb ik alles aan gedaan."

"Het gaat gewoon knagen als je andere jongens wel kansen ziet krijgen", blikt Ünüvar terug op vorig seizoen. "Aan de andere kant: ik kwam op mijn zestiende al bij Jong Ajax. Ik ben twee weken geleden 19 geworden. Ik hoef nog geen haast te hebben. Het is normaal. Het hoort erbij. En mentaal ben ik er sterker door geworden. Of dit mijn seizoen wordt? Daar ga ik vol voor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s