Goudmijn na vakantie met Boadu en Wijndal: 'Ik had het even nodig'

Goudmijn na vakantie met Boadu en Wijndal: 'Ik had het even nodig'

30 juni - 08:30
11 Reacties

Tim van Duijn

Na amper vier weken uitblussen moet Kenzo Goudmijn weer aan de bak. Klagen doet hij niet: de middenvelder rondde deze week zijn gewenste huurtransfer naar Excelsior af. Na een vakantie op Ibiza is Goudmijn er helemaal klaar voor.

"Pfoe, die sprintjes heen en weer waren wel zwaar", zegt Goudmijn kort na de eerste training van het seizoen. Hij heeft na de zinderende ontknoping van het afgelopen jaar amper vier weken vakantie gehad. Nu moet hij alweer aan de bak. "Nee joh, ik had het niet anders gewild. We spelen in de Eredivisie, dus mooier kan het niet. Na de wedstrijd tegen ADO ben ik op vakantie gegaan naar Ibiza, samen met Myron Boadu en Owen Wijndal."

"Vakantie is altijd lekker, daar lieg ik niet over. Het was fijn om even mijn hoofd leeg te maken en dat had ik nodig ook. Even varen, op strand liggen, heerlijk. De laatste twee maanden waren echt pittig. Als je de play-offs ingaat, speel je twee wedstrijden per week en staat er veel druk op. Onbewust is dat toch heel zwaar, dus de vakantie kwam als geroepen", zegt Goudmijn.

Toekomst in Alkmaar
AZ en Excelsior maakten deze week een nieuwe huurtransfer bekend, waardoor Goudmijn tot de zomer van 2023 in Rotterdam speelt. "Ik wist dat er bij AZ niet heel veel zou veranderen voor mij. Natuurlijk heb ik een goed half jaar gedraaid bij Excelsior en kom je dan anders terug, toch was de keuze voor mij makkelijk om weer naar Excelsior te gaan. Twee dagen voor de eerste training van AZ heb ik gesprekken gehad en daar kwam wel uit dat dit de beste optie zou zijn voor mij. Geef me dan maar een paar dagen langer vakantie."

Had Goudmijn niet liever een paar trainingen bij AZ mee willen pakken om zich alsnog in de kijker te spelen? "De vraag is ook of je dat moet willen. Dan doe je een of twee trainingen mee, terwijl je al min of meer weet wat er gaat gebeuren. Ik weet precies wat ik hier heb en we gaan de Eredivisie in, dus dit was voor mij eigenlijk het ideale scenario. Ik heb in de vakantie lekker voor mezelf getraind en ben blij dat ik er vanaf dag één bij kan zijn. We moeten meteen gasgeven, maar er is genoeg tijd richting de eerste wedstrijd van het seizoen."

Zónder Thijs Dallinga, de topspits die naar het Franse Toulouse gaat. In bijna elk interview dat na de training gegeven is, is zijn naam wel gevallen. "Zonder Thijs, ja. Ik ben heel blij voor hem. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik hem niet liever nog een jaartje hier had gehad, maar ik gun hem deze stap en wij moeten dat zien op te lossen. Dat komt goed", besluit Goudmijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s