'Danjuma kan Villarreal voor 45 miljoen verlaten: stap naar Premier League lonkt'

'Danjuma kan Villarreal voor 45 miljoen verlaten: stap naar Premier League lonkt'

30-06-2022 00:04 Laatste update: 11:45
57

Arnaut Danjuma lijkt Villarreal CF na één seizoen alweer te verlaten. De Nederlander kan zijn carrière voortzetten bij West Ham United, meldt transferexpert Fabrizio Romano.

De interesse van West Ham sluimert al langer, maar Romano weet dat er vergevorderde gesprekken zijn tussen beide clubs. The Hammers kunnen Danjuma voor naar verluidt iets minder dan 45 miljoen euro overnemen van Villarreal. West Ham is deze zomer bijzonder ambitieus. Zo moeten Jesse Lingard en Armando Broja (Chelsea) en Alphonse Areola (Paris Saint-Germain) naar Londen komen.

Danjuma wordt gezien als 'statement signing' voor de huidige ontwikkelingen bij West Ham. Het is nog onduidelijk hoe de aanvaller zelf tegenover een overgang naar Engeland staat. Hij heeft zich het voorbije seizoen laten zien in de Champions League, terwijl West Ham komend seizoen uitkomt in de Conference League.

Met name in Europees verband maakte Danjuma het afgelopen seizoen naam. In tien Champions League-optredens was hij tienmaal trefzeker. Villarreal maakte er in een eerder stadium al geen geheim van met een eventuele verkoop van de Nederlander het transferrecord te verbreken. Die staat nu nog op naam van Cédric Bakambu, die in 2017 overstapte naar Beijing Guoan.