'FC Utrecht lijkt Bundesliga-clubs af te troeven en heeft Dost bijna binnen'

'FC Utrecht lijkt Bundesliga-clubs af te troeven en heeft Dost bijna binnen'

30-06-2022 10:53
139

FC Utrecht heeft Bas Dost bijna binnen. De 33-jarige spits kon volgens Voetbal International rekenen op concrete belangstelling vanuit de Bundesliga, maar nadert nu een akkoord met de Domstedelingen.

Een dikke week geleden meldde deze website al dat Utrecht en Dost in onderhandeling waren. Nu weet VI dat de overgang bijna definitief is: Utrecht heeft 'verreweg' de beste papieren. Clubs uit Duitsland hoopten ook op de komst van Dost, terwijl Feyenoord en FC Emmen eveneens een poging waagden.

Doordat de Oranje-international transfervrij vertrekt bij Club Brugge, hoeft Utrecht alleen tot een akkoord met de aanvaller zelf te komen. Als dat lukt, keert Dost na tien jaar weer terug in de Eredivisie. In het buitenland speelde hij voor clubs als VfL Wolfsburg, Sporting Portugal en Club Brugge. In Nederland kwam hij uit voor sc Heerenveen, Heracles Almelo en FC Emmen.

Amrabat
Utrecht hoopt ook nog steeds op de komst van Nordin Amrabat. Die transfer is echter 'veel verder weg': AEK Athene wil de Marokkaans international niet zomaar laten gaan. In Griekenland heeft Amrabat nog een éénjarig contract.