'Gewogen en te licht bevonden: Conteh (Feyenoord) onderweg naar derdedivisionist'

'Gewogen en te licht bevonden: Conteh (Feyenoord) onderweg naar derdedivisionist'

30 juni - 19:40 Laatste update: 19:55
23

Christian Conteh is onderweg naar Duitsland. De vlugge buitenspeler, die onder contract staat bij Feyenoord maar nooit doorbrak, wordt gehuurd door Dynamo Dresden. De club uit de derde Bundesliga heeft ook een koopoptie bedongen bij de huurdeal. 

Dat meldt het Duitse BILD. Conteh werd in 2020 door Feyenoord overgenomen van SV Sandhausen, maar bleef bij de Duitse club als huurspeler. In de afgelopen winterperiode werd de rappe buitenspeler aan FC Dordrecht gehuurd. De Duitser kon nooit overtuigen in Rotterdam en lijkt nu een avontuur in de derde Bundesliga aan te gaan. 

Dynamo Dresden speelde het afgelopen seizoen nog in de tweede Bundesliga, maar de club eindigde als nummer zestien en werd uitgeschakeld in de play-offs om lijfsbehoud. Conteh staat tot 2024 onder contract bij Feyenoord, maar Dynamo heeft wel een koopoptie bedongen bij de huurdeal, aldus BILD. Conteh maakte bij FC Dordrecht een goede indruk: in zestien wedstrijden scoorde de buitenspeler vier keer en gaf hij zes assists. Conteh loopt nét zijn broer Sirlord Conteh mis, die in de derde Bundesliga voor FC Magdenburg speelde, maar nu onderweg is naar tweede Bundesliga-club FC Paderborn. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast