Slot neemt deel van Arnesens taken over: 'In mijn vakantie heb ik spelers bekeken'

Slot neemt deel van Arnesens taken over: 'In mijn vakantie heb ik spelers bekeken'

30 juni - 23:22
54

Feyenoord kan nog niet zeggen hoe lang Frank Arnesen uit de roulatie is. De Deense technisch directeur neemt voor onbepaalde tijd afstand van zijn functie wegens gezondheidsklachten.

Zijn gezondheid is een bron van zorg, schrijft De Telegraaf. Arnesen had vlak voor de Conference League-finale tegen AS Roma een forse bacterie in het kniegewricht, werd kort na de eindstrijd duidelijk. In de tussentijd zijn er geen verbeteringen zichtbaar. "Franks gezondheid is het allerbelangrijkste", zegt algemeen directeur Dennis te Kloese tegen de ochtendkrant

Een snelle terugkeer van de Deen lijkt er niet in te zitten. "De fysieke gesteldheid van Frank laat het niet toe om de zeker op dit moment veeleisende taken die horen bij de functie van technisch directeur met volle overgave te kunnen uitvoeren. Voor hem is het nu essentieel om zijn rust te pakken, zodat hij zich volledig op zijn herstel kan richten."

De taken van Arnesen worden tot zijn terugkeer intern ingevuld. In de komende belangrijke weken, met zowel inkomende als uitgaande transfers, zal ook Arne Slot zijn steentje bijdragen. "Ik heb in mijn vakantie ook spelers bekeken", zegt hij. "Maar niet zoveel als vorig jaar. Toen was ik, voordat ik naar Feyenoord kwam, een half jaar vrij en eigenlijk gewoon scout voor de periode dat ik in De Kuip aan de slag zou gaan. Zoveel tijd kan ik er nu niet in steken. Maar we kijken natuurlijk met elkaar naar versterkingen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast