Ajax vervolgt trainingskamp zonder Stekelenburg: doelman loopt blessure op

Ajax vervolgt trainingskamp zonder Stekelenburg: doelman loopt blessure op

1 juli - 10:17
78

Maarten Stekelenburg heeft het trainingskamp van Ajax in De Lutte verlaten. De sluitpost heeft een voetblessure opgelopen en gaat in Amsterdam revalideren. 

Stekelenburg nam in overleg met de medische staf de beslissing om het trainingskamp te verlaten. Het gaat niet om een ernstige blessure, maar uit voorzorg keert hij terug naar de hoofdstad, claimt De Telegraaf. Ajax laat de ernst van het kwetsuur in het midden, al is hij 'in ieder geval enkele dagen niet inzetbaar'. 

Vorige week tekende de 39-jarige Stekelenburg voor een jaar bij in Amsterdam. Het afgelopen seizoen werd de goalie door heup- en liesklachten grotendeels aan de kant gehouden. In het kampioensduel met sc Heerenveen keepte hij wel. Gedurende twee termijnen stond Stekelenburg al 311 keer onder de lat bij Ajax. Daarmee is hij op vijftien na de Ajacied met de meeste officiële duels in de clubhistorie. 

VoetbalPrimeur meldde donderdag al dat Joey Roggeveen wegens een keepersblessure is afgereisd naar De Lutte om het keepersgilde te ondersteunen. Nu is gebleken dat het om Stekelenburg gaat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s