Vitesse presenteert aanvoerder Meulensteen na 'enorme groei' bij RKC

1 juli om 10:23

Vitesse heeft de komst van Melle Meulensteen officieel gemaakt. De 22-jarige verdediger komt over van RKC Waalwijk en tekent voor vier seizoenen.

Meulensteen staat vrijdag meteen op het trainingsveld in Arnhem. Vitesse betaalt een onbekend bedrag voor de RKC-aanvoerder, die in totaal 129 wedstrijden speelde in Waalwijk. Eerder kwam de zoon van trainer René Meulensteen uit voor Manchester United, Lancaster City en Preston North End.

"Melle is een veelzijdige, stabiele en voetballende verdediger, die de Eredivisie door en door kent", reageert technisch directeur Benjamin Schmedes, die al geruime tijd bezig was met Meulensteen, op de Vitesse-site. "Als aanvoerder van RKC Waalwijk gaf hij op een goede manier leiding aan de defensie en de rest van de ploeg. Met zijn leiderschapsvaardigheden en voetballende kwaliteiten is Melle een belangrijke toevoeging aan ons team."

"Wij zijn overtuigd van zijn kwaliteiten, maar denken ook dat hij zich nog steeds verder kan ontwikkelen. Ik heb onlangs gezegd dat waarde creëren belangrijk is voor Vitesse en het voor vier jaar vastleggen van Melle is hier een mooi voorbeeld van."

Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC, neemt met pijn in het hart afscheid van Meulensteen. "Met maar liefst 129 officiële wedstrijden voor RKC heeft Melle met name in het afgelopen seizoen een enorme groei doorgemaakt, wat hem uiteindelijk deze transfer heeft opgeleverd." RKC verkocht Ahmed Touba donderdag al aan Istanbul Basaksehir.